Soorten glas

Hoog rendementsglas (±dubbelglas)
Warmte reflecterend glas HR+ en HR++

Bij de huidige energienormen voor gebouwen is HR-glas onvermijdelijk. Een uiterst dun metaallaagje zorgt er voor dat warmte de woning niet verlaat maar teruggekaatst wordt. Er is een uitstekende balans gevonden in het onbelemmerd zicht, het buitenhouden van kou en het binnenhouden van warmte. Bij HR-glas is het binnenblad aan de spouwzijde voorzien van een of meerdere flinterdunne nagenoeg onzichtbare metaallaagjes.

Bij HR++ glas worden een U-waarde van 1,2W/m²-K of lager bereikt.
Zie ook werking HR-glas

Decoratief glas

Elke woning heeft wel een ruimte waar u graag licht binnenlaat, maar waar u niet op inkijk zit te wachten. Wij bieden een zeer grote verscheidenheid aan motieven en kleuren in glas.. Decoratief glas biedt in de eerste plaats een zeer hoogwaardige warmte-isolatie, die aan de huidige en toekomstige eisen voldoen en waar een raam de esthetische functie vervult. Voorbeelden hiervan zijn entreepartijen of ramen van badkamers en toilet.

Geluidwerend glas

Lawaai kan het wooncomfort en daarmee uw gemoedsrust bederven. Verkeerslawaai, overkomende vliegtuigen, langs denderende treinen, luide muziek. Met dit soort glas kan u het lawaai dat van buitenaf uw woning binnendringt terugbrengen tot een niet meer storend niveau. Geluidsgolven dringen het makkelijkst binnen door onderbrekingen in de gevel zoals ramen. Geluidsisolatie van de ramen levert dan ook veel op. Elke type geluid heeft zijn eigen frequentie golven die op verschillende manieren gedempt moeten worden. Laat u, als u last heeft van lawaai, altijd goed informeren welk soort glas voor u het beste is zodat het geluid tot een voor u normaal en prettig niveau terug gebracht kan worden.

Veiligheid glas

Uw woning wordt een stuk veiliger het voorkomt persoonlijk letsel bij onverhoopte breuk omdat er geen gevaarlijke glassplinters vrijkomen, of omdat de ruit uiteenvalt in duizend stukjes waaraan u zich nauwelijks kunt verwonden. Bovendien biedt het een extra preventie tegen inbraak. Een oplossing die voor uw veiligheid en/of beveiliging zorgt. Overal waar glas tot op de vloer komt is veiligheidsglas vereist zoals in serres, dakramen en entreepartijen.

Brandwerend glas

De naam zegt het al brandwerend met toch de eigenschappen van normaal glas.

Gecoat glas

Gecoat glas wordt veel bij bedrijven toegepast om toch veel licht van buitenaf binnen te krijgen. Tevens wordt hierbij het felle zonlicht en inkijk van buitenaf geblokkeerd. Hierbij is de mogelijkheid aanwezig om de kleur van de coating aan te passen aan het gebouw waardoor de ramen en deuren in de gevel mooi tot hun recht komen.

Spiegels

Een spiegel is een glasplaat (floatglas; hetzij gelaagd/gehard of normaal) die aan de achterzijde is voorzien van een zilver- en een laklaag. Het zilver word op de glasplaat aangebracht door het “op te dampen”, een zeer specialistisch werk. De laklaag dient om de zilverlaag tegen verwering en krassen te beschermen.

Spiegels zijn leverbaar in diverse kleuren waarbij vrijwel steeds het gekleurde glas voor de kleur van de spiegel zorgt. Naast de normale en gekleurde spiegels zijn er ook nog kunstmatig geoxideerde spiegels, de z.g. antiek spiegels. Dit zijn spiegels die met opzet zijn geoxideerd door de zilverlaag met een zuur te behandelen, waardoor deze een bepaald vlekkenpatroon vertonen.

Loodglas

De techniek van glas in lood is al zeer oud. Stukken gekleurd of gebrandschilderd glas worden naar het patroon van de gewenste voorstelling gesneden en gevat in H-vormige loodlijsten, die op de punten waar zij elkaar kruisen aan elkaar worden gesoldeerd. Om het raam waterdicht te maken wordt tussen de loodlijst en het glas een kit aangebracht. Aangezien gewone loodlijsten niet voor veel stevigheid zorgen, zijn vaak enkele doorgaande loodlijsten voorzien van een stalen kern. Desondanks is een glas-in-loodraam een tamelijk zwakke constructie, zodat grotere uitvoeringen ter versteviging bevestigd worden aan aparte stalen spijlen. Grotere ramen bestaan doorgaans uit meerdere deelramen. Deze deelramen beschikken dan elk over een eigen sponning die tezamen het gehele raam vormen.